Bereikbaarheid festivalterrein

Het festivalterrein is te bereiken via fiets, auto, bus en trein, maar natuurlijk ook gewoon te voet.

Toon locatie op kaart

Auto

Vanuit Heerlen

Komende vanuit het centrum van Heerlen rijd je de N281 op richting Aken. Neem afslag Heerlen-Zuid en rijd de J.F. Kennedylaan op richting Welten. Sla linksaf naar de Daelsweg richting Ubachsberg. Volg vanuit Ubachsberg de ANWB-borden Trintelen en Eys. Vanuit Trintelen de Eyserweg volgen naar Eys. Volg in Eys de bebording naar de parkeerplaatsen of de kiss en ride-locatie.

Vanuit Vaals

Komende vanuit Vaals volg je de N278/Maastrichterlaan richting Maastricht. Sla ter hoogte van Wittem (kruispunt bij Shell-tankstation) rechtsaf naar Wittem. Sla in Wittem rechtsaf de Van Plettenbergweg op (volg ANWB-borden naar Eys). Volg in Eys de bebording naar de parkeerplaatsen of de kiss en ride-locatie.

Vanuit Maastricht

Vanuit Maastricht volg je de N287 richting Cadier en Keer / Gulpen / Aken. Sla na Gulpen ter hoogte van Wittem (kruispunt bij Shell-tankstation) linksaf naar Wittem. Sla in Wittem rechtsaf de Van Plettenbergweg op (volg ANWB-borden naar Eys). Volg in Eys de bebording naar de parkeerplaatsen of de kiss en ride-locatie.

Trein (Miljoenenlijn)

Kom geheel in stijl naar het Historisch Festival in Eys: Reis met de treinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij over de Miljoenenlijn! Parkeer je auto bij Bungalowpark Simpelveld en reis voor slechts 6 euro per Stoomtrein of oude Dieseltrein naar het festivalterrein in Eys! Hier is speciaal voor het festival een tijdelijk perron aangelegd.

Download hier de speciale dienstregeling van deze dag

Bus

Check voor vertrek altijd de actuele dienstregeling van Arriva via arriva.nl, 9292.nl of via de 9292-app.

Vanuit Heerlen

Vanaf bushalte/busstation Heerlen neem je lijn 40 richting Gulpen. Uitstappen ter hoogte van bushalte Eys School.
Terugreis met lijn 40 richting Sittard (vanaf bushalte Eys School).

Laatste bus vanuit Eys:

  • Vrijdag: 23.44 uur
  • Zaterdag: 23.44 uur
  • Zondag: 23.45 uur
Vanuit Vaals

Vanaf bushalte/busstation Vaals neem je lijn 21 richting Hoensbroek. Overstappen op bushalte Oranjeplein in Simpelveld op lijn 40 richting Gulpen. Uitstappen ter hoogte van bushalte Eys School.
Terugreis (tot 22.45 uur) met lijn 40 richting Sittard (vanaf bushalte Eys School) en op bushalte Oranjeplein in Simpelveld overstappen op lijn 21 richting Vaals óf Aachen RWTH Campus.
Terugreis na 22.45 uur met lijn 40 richting Gulpen (vanaf bushalte Eys School) en op busstation Gulpen overstappen op lijn 350 (Limburgliner) richting Vaals.

Laatste bus vanuit Eys:

  • Vrijdag: 23.44 uur
  • Zaterdag: 23.44 uur
  • Zondag: 23.45 uur
Vanuit Maastricht

Vanaf bushalte/busstation Maastricht NS-station neem je lijn 350 (Limburgliner) richting Aachen Centrum. Overstappen op busstation Gulpen op lijn 40 richting Sittard. Uitstappen ter hoogte van bushalte Eys School.
Terugreis met lijn 40 richting Gulpen (vanaf bushalte Eys School) en in Gulpen overstappen op lijn 350 (Limburgliner) richting Maastricht.

Laatste bus vanuit Eys:

  • Vrijdag: 00.12 uur
  • Zaterdag: 00.12 uur
  • Zondag: 23.11 uur

Fiets

Voor wie met de fiets naar Eys Viert komt is naast de ingang van het festivalterrein een gratis fietsenstalling ingericht. Let wel: de fietsenstalling is niet bewaakt.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op een van de volgende twee parkeerplaatsen:

 

Komende vanuit Heuvelland/Wittem/Ubachsberg/Elkenrade:

Parkeerplaats Wittemerweg (nabij Kerk en Wittemerweg 23).

Komende vanuit Parkstad/Simpelveld/Baneheide/Vaals:

Parkeerplaats Mr. Dr. Froweinweg (nabij Kasteel Goedenraad)

Loopafstand naar het festivalterrein is vanuit beide parkeerplaatsen circa 10 minuten.

Locatie van de festiviteiten

Sportpark Hanzon, Hoebigerweg 40, 6287 AT Eys